UITGELICHT: Marjan Poutsma

Deze week stellen we Marjan Poutsma aan je voor!

Hoi! Ik ben Marjan Poutsma, opgegroeid in Friesland, afgestudeerd aan de kunstacademie Artez in Zwolle. Mijn vak heette toen nog grafisch ontwerpen maar ik heb een jaar extra gedaan in de vrije kunsten zoals schilderen en grafiek. Ik vond het het leukste om te experimenteren in de drukkerij, daar rook het lekker en werd toffe muziek gedraaid. Het was een sfeertje zoals bij FDF: veel doen en experimenteren, heerlijk!

Na Artez ben ik naar Rotterdam gegaan en heb daar een communicatiebureau opgezet. Daar heb ik samen met twee-drie mannen 8 jaren gewerkt. In 2000 werd ik art-director in de Watertoren van Sneek, waar een heel leuk bureau zit, vol met internationale opdrachten. Daarna heb ik lesgegeven en als free-lancer gewerkt voor bedrijven die zich bezighouden met oplossingen voor de toekomst: schone energie, fossielvrij transport, circulaire bouw en processen, opdrachten voor sustainable infrastructuur. Ik ben heel blij dat ik nu bij FDF werk, waar ik mijn kennis als docent kan combineren met kennis van sustainable innovatieve producten en – sectoren. De FDF verrast mij elke dag, ik voel me erg thuis tussen zoveel activiteit en ontwikkeling, zoals vroeger in de werkplaats van Artez!

 

Onze laatste blog posts

Alle blog artikelen

UITGELICHT: Ilsa van der Galiën

Deze week stellen we Ilsa van der Galiën aan je voor!

13 oktober 2017

FDF at the EYA Grand Jury Meeting in Kosovo!

Na een drukke week, zijn onze Albert en Janny weer teruggekeerd uit Kosovo! Zij waren hier aanwezig voor de EYA (European Youth Awards) grand jury meeting. Met de rest van de jury waren Janny en Albert hier verantwoordelijk voor het kiezen van de projecten die meegaan naar Graz, naar de grote finale.

De EYA is een jaarlijks event waar nieuwe, innovatieve projecten van startups worden geselecteerd om kans te maken op een prijs. Uiteindelijk zijn er 15 projecten geselecteerd uit verschillende categorieen.

9 oktober 2017

UITGELICHT: Marjan Poutsma

Deze week stellen we Marjan Poutsma aan je voor!

4 oktober 2017