Studenten FDF participeerden in a Global Product Design Hackathon

Van 26 t/m 28 april jongstleden werkten 18 studenten, docenten en ondersteunend personeel mee aan de wereldwijde Design Hackathon. 6 Design Factories, uit Helsinki, Porto, Chili, Bogota, Cali en Leeuwarden werkten mee. Vanuit de Frisian Design Factory werkten de deelnemers aan een opdracht van het Rode Kruis.

De Challenge was om een systeem te bedenken waarmee vluchtelingenkampen verlicht konden worden. In blokken van 6 uur werd er aan verschillende opdrachten gewerkt. Het eerste blok stond in het teken van de Rode Kruis Challenge, daarna ontving het FDF team elke 6 uur een andere opdracht vanuit de deelnemende partijen. Het laatste blok stond weer in het teken van het Rode Kruis waarbij de studenten alle informatie van allo Design Factoies verzamelden en verwerkten tot een minimaal viable project.

De studenten leerden o.a. om in interdisciplinaire teams en onder tijdsdruk te werken.

De deelnemende Design Factories in het wereldwijde netwerk zijn: ADF – Aalto University, Finland, PDF – Porto Polytechnic, Portugal, FDF – NHL University of Applied Sciences, Netherlands, DDF – Duoc UC, Chile, DFJ – Pontificia Universidad Javeriana, Bogota/Colombia, DFJ – Pontificia Universidad Javeriana, Cali/Colombia.

Meer informatie is te vinden op www.dfgn.org of https://www.facebook.com/FrisianDF/?fref=ts

Volgend semester zal er weer een ‘Rat Relay’ plaatsvinden in de FDF.

Eric Voigt

Onze laatste blog posts

Alle blog artikelen

Zorgrobots: waar kan ik bestellen?

Onlangs heb ik naar een discussie geluisterd en die mij aan het denken heeft gezet. Want wanneer is design ‘ethisch’? En wat ik met die vraag bedoel is: 'Is het prima om mensen te vervangen door technologie in sociale beroepen?' Eind augustus was het. Tijdens een lange autorit naar den Haag hoorde ik op de radio een mevrouw zich boos uiten op het accountants- en advieskantoor KPMG. Niet over de controlekwaliteit van een jaarrekening of over complexe fiscaliteiten, maar over zorgrobots. De mevrouw van dienst was het volstrekt oneens met de opstellers van een perspectiefrapport over robotisering in de zorg. KPMG voorziet in dat rapport een scala aan mogelijkheden die deze zorgrobots te bieden hebben. ‘Onethisch’, zo vond ze. En die was mevrouw niet zomaar iemand. Zij had namelijk verstand van verpleeghuiszaken en heeft meegewerkt aan een manifest.

19 december 2017

International Design Factory Week 2017

October 30th to November 3rd we’ve had the annual gathering of all Design Factory representatives in the world. As tradition dictates, since it was the fourth annual gathering, we went to our fourthly established Design Factory. After the Aalto University Design Factory in Helsinki, Sino-Finnish Centre Tongji University in Shanghai, and Design Factory Melbourne in Melbourne, it was up to Design Factory Korea to host our meetup. Eric and Floris were the lucky ones to go to this Design Factory in Seoul, South-Korea.

4 december 2017