Day 4 presentation of the concept

by Janny Huitema on april 22, 2016

Day 4 in Kenya!

Na lekker te hebben geslapen in een fijn bed, een warme douche en goed ontbijt waren wij klaar om naar het Nkoilale community Health Care te gaan. Hier hadden wij een meeting met de Mara Maasai en de NCDO (NGO). Eerst kregen wij een rondleiding door de Health care. Het is een gebouw wat vorig jaar is opgericht door onder andere stichting Nkoilale uit Nederland. Het gebouw is voor zwangere vrouwen die op het punt staan te bevallen. Dit is een heel belangrijk project geweest aangezien er vele kinderen sterven bij de geboorte omdat de mensen geen ziekenhuis kunnen betalen. Daarom moeten de families het allemaal zelf doen! 

Na de rondleiding begonnen wij met een gebed, introductie en een kort verhaal over wat NCDO doet. Hierna was het tijd om ons concept en de momentele bevindingen te presenteren. Wij merkten dat er hier heel veel afval ligt en dat zorgt ervoor dat veel van de dieren sterven ivm het eten van plastic. Omdat wij dit hier hebben gezien werd het voor ons duidelijk dat er meerdere problemen zijn dan alleen het koelen van de melk. Daarom zouden wij hier graag recycling toepassen. Toen de Maasai dit hoorde werd er flink geklapt en gejuicht, dit geeft ons zoveel motivatie om dit project tot een succes te maken. Na onze presentatie kregen wij de tijd om de Maasai te interviewen. Dit was een interview van 3 uur maar daar kwam zeer waardevolle informatie uit wat ons ver kan brengen bij de volgende concepten die gaan komen.

Na het avondeten hebben wij onder het genot van Nederlandse frisdrank gepraat met de Maasai bij het kampvuur. Dit liep een beetje uit wat niet de planning was aangezien morgen de wekker op 05:00 uur staat om te kijken hoe het proces van melken tot verkopen gaat bij de Maasai Mara

Er is zoveel waardering en de Maasai zijn erg open en vriendelijk. We zijn nog niet eens op de helft en we hebben het gevoel dat we al zo veel hebben geleerd!

Kwaheri!
Jildou Jellema
Stan Borns