Day 3 the way to Sekenani

by Janny Huitema on april 22, 2016

Day 3 in Kenya!

Dinsdag 19 april – Nairobi
10:00 AM checkten we uit bij hotel Karibu (Swahili voor welkom, een woord wat we erg vaak gehoord hebben sinds we in Kenia zijn. 

We spraken af op kantoor bij Charles, hij nam ons mee op pad om een busje te pakken naar Narok Town. We pakten een taxi naar de busplaatsen in Nairobi. Het was een bomvolle straat, met overal busjes, en nog meer mensen.

We stapten in de bus en hoe langer we reden, des te minder gebouwen en mensen we zagen. De stad ging over in platteland waar zich iconische taferelen afspeelden aan de kant van de weg, zoals maïskolven die werden gegrild om te verkopen aan voorbijgangers. We reden onderweg naar Narok Town door de bergen langs een vallei, wat een schitterend uitzicht was! Vlakbij de eindbestemming van de bus zagen we zelfs wilde bavianen langs de weg zitten. Los daarvan, overal waar we kijken dicht bij winkels of beschaving is veel, heel veel plastic afval op straat. Zowel overal verspreid als verzameld op grote bergen waar niks mee lijkt te gebeuren.

Eenmaal aangekomen in Narok Town troffen we Antony, onze driver naar Sekenani. We moesten wachten op de auto dus raakten we aan de praat met een enthousiaste souvenirverkoper. Zijn naam was Benjamin en hij was artiest met acryl op doek. We vonden het niet zo slim van hem dat hij ons eerst alleen zijn armbandjes liet zien terwijl zijn kunst prachtig was. Toen Antony met de auto aan kwam zijn we gaan rijden.

We wilden graag pinnen bij een bank maar dit bleek nogal wat voeten in aarde te hebben. Na lang in een bank te hebben gewacht en te hebben gesproken met de bank directeur zijn we niet veel verder gekomen. We hebben nog enkele andere ATM’s geprobeerd maar tevergeefs. Morgen proberen we weer.

De autobanden werden nog even van wat extra lucht voorzien, want de weg naar Sekenani bleek een bumpy ride. Ook wel een “African massage”. Antony was gezellig en wanneer wij wilde dieren langs de weg zaken stopte hij voor ons om uitgebreid te filmen en te fotograferen. We zagen onder andere gnoe’s en gazelle’s. Aangekomen in Sekenani bij de shopping centre pikten we Nelson op en reden we door naar het tentenkamp voor ons verblijf. Hier kwamen we rond 8:00 PM aan.

We hadden helemaal geen verwachtingen, maar bij aankomst stonden 3 Masai (staff) van het kamp klaar om ons te ontvangen met warme washandjes en ananassap. Ze zijn ontzettend hartelijk en benadrukken dat we “thuis” zijn. We horen krekels en hyena’s. Het kamp is ontzettend veilig, de staff patrouilleert over het kamp gedurende de nacht. Na de plannen voor de komende dagen en afspraken te hebben doorgenomen met Nelson is hij richting huis vertrokken.

We ontmoette in het kamp onze eerste mede mzungu’s, een Zuid-Afrikaans gezin. We spreken Engels met elkaar maar kunnen elkaar in het Nederlands – Zuid-Afrikaans uitstekend verstaan. Zij zijn hier omdat ze door heel midden Afrika trekken in de hoop gemeenschap versterkende projecten en organisaties te treffen. Ze waren erg enthousiast en blij om te horen waar we mee bezig zijn en wilde graag contactgegevens uitwisselen. We waren van harte welkom om zelfs bij ze te verblijven mochten we ooit naar Zuid-Afrika afreizen voor wat voor reden dan ook. Enorm hartelijk!

We waren moe van de lange reis en besloten om een vroege nacht te maken. Dit betekend klamboes installeren en insecten uit bed halen. We hebben hier in de Masai Mara grotere torren en motten gezien dan ooit! Ook zitten in ons kamp om ons heen veel kikkertjes.

Asante Sana voor het lezen. smile-emoticon
Stan Borns
Jildou Jellema