Day 10 car problems

by Janny Huitema on mei 09, 2016

Day 10 in Kenya!

In de ochtend stond weer een bezoek aan de dam op de planning. Hier konden wij zien waar de community en de dieren het water vandaan haalden. Helaas had de auto weer pech en werd dit verplaatst naar de middag. Hierdoor hadden wij tijd om bezig te gaan met notulen uitwerken en wat dingen voor ons zelf. Zo ging Jil onder het genot van toekijkende scholieren wat tekenen en Stan ging met een paar kinderen helpen zoeken naar wormen voor de kippen.

Nadat Stan elk kind op zijn nek had gedragen en de kinderen hem hadden laten zien hoe de koeien gewassen werden was het tijd om eindelijk naar de dam te vertrekken. Vervolgens gingen wij lunchen om daarna naar de border van Tanzania en Kenia te gaan. Onderweg stopten wij bij een klein Masai dorpje waar een boterapparaat stond. Deze werd niet meer gebruikt vanwege de droogte en de gewonnen melk werd voor eigen consumptie gebruikt. Niet erg nuttig bezoek dus. 

Toen we na ons bezoek aan de border terugkwamen was het al tijd voor de maaltijd. Wij hoopte geen geit te eten maar helaas was dit wel het geval. Geitenvlees is taai en gaat tussen je tanden zitten, vooral Stan heeft hier veel last van gehad. Daarom vroegen wij of ze het geitenvlees links konden leggen en daarvoor in de plaats broodjes ei konden brengen. Ze brachten alsnog heel iets anders maar het was wel lief bedoeld en we voelde ons wel een beetje verwend.

Na de maaltijd vertrokken wij richting bed omdat morgen een vermoeiende reisdag zal worden.

Asanta sana,
Jildou Jellema
Stan Borns