150 eerstejaars studenten krijgen Design Thinking workshop

by Janny Huitema on februari 23, 2016

150 eerstejaars studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design (NHL) krijgen deze week Design Thinking workshops.

In de ochtend een Watermelon Baby Workshop & in de middag de PD5 (hoe ontwerp je een product in 5 uur). Gister was de eerste in een reeks van drie.

Tijdens de Watermelon Baby Workshop proberen studenten binnen een bepaalde tijd een product (watermeloen) met verschillende materialen, dragend te maken, op basis  van de methode Design Thinking. Design Thinking is een methode om sneller nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en het helpt studenten om creatiever, innovatiever te worden en op basis daarvan nieuwe kansen te creëren  De eerste vraag die vaak opkomt is wat is er eigenlijk nieuw aan? Design is immers beslist geen nieuw verschijnsel. Het ontwerpen van gebouwen, landschappen, mode, auto’s en gebruiksartikelen bestaat al lang. Het grafisch design van de verpakking is ook al niet nieuw. De term design wordt op veel manieren gebruikt. Grafisch design, interieur design, fashion design, interactive design, game design, product design, sound design wat kan je niet allemaal ontwerpen?

De DT workshop wordt georganiseerd vanuit de minor Frisian Design Factory. Studenten werken hier in multidisciplinaire teams aan een project van een half jaar. Hierin doen ze o.a. onderzoek, interpreteren van informatie, ideevorming, prototyping en testing. Om een korte impressie te krijgen van de minor Frisian Design Factory kun je de DT workshop volgen.

Hieronder zie je hoe de eerstejaars studenten van CMD aan het werk zijn tijdens de DT workshop in de Blokhuispoort.

IMG_6820 IMG_6808 IMG_6709 IMG_6717 IMG_6730 IMG_6740 IMG_6623 IMG_6632 IMG_6645 IMG_6650