Kuch Circulair Bier

KUCH kijkt hoe oud brood voor overheerlijk nieuw bier kan zorgen. We kijken hoe we reststromen kunnen hergebruiken. En hoe we mouten kunnen vervangen door geroosterd brood. Dat moet zorgen voor de helft minder mout.

Periode
01-02-2017 17-07-2017
Probleemomschrijving

Het recyclen van 'restbrood' voor een overheerlijk nieuw bier.

Website
http://kuch2018.nl

Inleiding

Hoe maak je een kleinschalige brouwerij circulair? Dat is waar we binnen de projectgroep Circulair Bier naar op zoek zijn gegaan. Alle materialen moeten kunnen worden hergebruikt om het brouwproces te verbeteren. Daarnaast moeten hier betere inkomsten uit komen voor de brouwer.

Het hoe en waarom

We letten vooral op het gebruik van bierbostel. Dit is het overgebleven pulp. In essentie bestaat dit uit gekookt mout. Mout is graan dat voor bierproductie wordt gegroeid. Daarnaast kijken we hoe we de kosten verlagen. We bereiken dit door zowel de brouwerij als het brouwproces circulair te maken.

Onze laatste cases

Alle showcases

Met DORPRadio worden interviews afgelegd met innovatoren in Friesland voor docenten en studenten van NHL Stenden

Provincie Friesland wil graag het afwikkelen van reizigers en baggage in de havens van Harlingen verbeteren.

Tijdens festivals is glazen spoelen vaak onmogelijk, want een waterleiding aanleggen is duur. Er wordt gekeken naar een alternatief.