De Slimme Trapper

Met de "Slimme Trapper" kan de bibliotheek van Midden-Fryslan eenvoudig langs scholen, festivals en marktpleinen om hierbij het proces te laten zien van petfles tot een nieuw voorwerp uit de 3D printer.

Periode
01-02-2017 17-07-2017
Probleemomschrijving

Upcycling van plastic flesjes

Website
http://www.deslimmetrapper.nl
Partners
Bibilotheek van Midden-Fryslan

Inleiding

Het project van de Slimme Trapper is ontstaan bij de Bibliotheekservice Fryslân. Zij zijn de trotse eigenaar van de FryskLab bus een mobiele FabLab. In deze bus leren zij mensen over wat er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van 3D printers, electronica en laser snijders.

De Slimme Trapper is bedoeld als een aanvulling op de mogelijkheden van de FryskLab bus. Het project is in 2016 voorgelegd aan een groep studenten van de Frisian Design Factory in Leeuwarden. Zij hebben sindsdien hun eigen draai aan het project gegeven.

Het hoe en waarom

Het project Slimme Trapper van de Frisian Design Factory combineert duurzaamheid, reycling, milieu, onderwijs en nieuwe maaktechnologie. En zet dat op een bakfiets. Zodat het hele project rond kan rijden.

Met deze fiets kan opdrachtgever bibliotheek van Midden-Frysland eenvoudig langs scholen, festivals en marktpleinen. Ter plekke kunnen ze het hele proces laten zien van een petfles tot een nieuw voorwerp uit de 3D printer. Eenvoudig, goedkoop en duurzaam.

Het doel is om innovatie zichtbaar en toegankelijk te maken voor iedereen.

 

 

Onze laatste cases

Alle showcases

De Friese bibliotheken willen een splinternieuw platform lanceren, zogeheten “Leen een Fries”.

KUCH, het oude Friese woord voor brood, is het bier voor Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018.

VGM (Voor Geen Meter) houdt zich bezig met het ontwikkelen van een lengtemeter voor de GGD.